Skip to main content
Luni - Vineri 08:00-20:00
Str. Gheorghe Doja, nr. 49, Oradea
+40 359 455 440 | contact@medinsight.ro
facebook

Specialități
Medinsight

Your health is important to us

Ortopedie-traumatologie

Ortopedia și Traumatologia reprezintă o specialitate care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor aparatului locomotor, afecțiuni de natură congenitală sau dobândită, traumatice sau degenerative (netraumatice). Elementele anatomice tratate de către medicul ortoped – traumatolog sunt oasele și articulațiile, împreună cu ligamentele, mușchii și tendoanele aferente acestora. Din larga paletă a patologiilor tratate de către medicul ortoped – traumatolog, amintim tumorile benigne și maligne ale membrelor, bolile degenerative ale articulațiilor (coxartroza, gonartroza), displaziile și diformitățile membrelor (displazia șoldului, displazia femuro-patelara, genu varum, genu valgum, piciorul plat, monturile) și nu în ultimul rând, problemele rezultate în urma unor traumatisme (fracturi, luxatii, entorse, contuzii), …


Clinica Medinsight
Ortopedie pediatrica

Ortopedie pediatrică

Ortopedia pediatrică se ocupă de screeningul, diagnosticul și tratamentul chirurgical sau conservator a patologiilor musculo-scheletale la nou-născuți, copii mici sau adolescenți.

În timpul consultațiilor se efectuează o anamneză, un examen clinic, evaluarea mersului, posturii, boltei plantare, funcționalitatea articulațiilor, reflexele. În cazul unor susupiciuni de patologie pe lângă examenul somatoscopic sunt examinate rezultatele imagistice (radiografie, ecografie, RMN, CT). pentru a stabili diagnosticul exact.

Astfel, ortopedia pediatrică cuprinde:
  • chirurgia ortopedică (care tratează malformațiile congenitale ale aparatului locomotor, tumorile osoase și distrofiile osoase);
  • chirurgia spinală (chirurgia deformărilor de ax ale coloanei vertebrale, tumori vertebrale, malformații);
  • ortopedia generală (tratamentul chirurgical sau conservator al luxației congenitale de șold, al piciorului varus equin congenital, al epifiziolizei femurale, chirurgia deformărilor de ax ale membrelor, distrofii osoase, artrita septică);
  • traumatologia pediatrică (fracturi, luxații, entorse), artroscopia, kinetoterapia

Kinetoterapie

NEUROLOGIE

Neurologia se ocupă cu diagnosticul și tratamentul , nechirurgical, al bolilor  organice ale sistemului nervos central (creierul, maduva spinării) și ale celui periferic (nervii cranieni, ganglionii spinali, nervii periferici). Diversitatea și complexitatea patologiilor asupra cărora se apleacă această specialitate, este cu mult mai largă decât orizonturile medicinii moderne, atât din punct de vedere al cunoașterii mecanismelor bolilor deja cunoscute, cât și din punct de vedere al explorării zonelor creierului uman, încă inaccesibile științei. Accidentele vasculare cerebrale, boala Parkinson, epilepsia (cu nenumăratele ei forme), boala Alzheimer, neuropatiile, sunt doar o infimă parte a patologiilor pe care neurologii încearacă să le trateze și amelioreze… .


Clinica Medinsight Oradea

Neurochirugie

Neurochirugia este acea specialitate a medicinii, care se ocupă de tratamentul chirurgical al patologiilor operabile, atât ale sistemului nervos periferic cât și ale sistemului nervos central. Dintre afecțiunile celor două sisteme nervoase, central și periferic,  amintim următoarele: rezecția (îndepărtarea) tumorilor cerebrale și a metastazelor craniene, tratamentul anevrismelor intracraniene și al malformațiilor arterio-venoase cerebrale și spinale, evacuarea hematoamelor intracraniene (primare sau secundare), tratamentul hidrocefaliei, tratamentul herniilor de disc și al stenozelor de canal medular, al tumorilor, fracturilor și luxațiilor coloanei vertebrale, decompresiuni ale nervilor periferici, …


Clinica Medinsight Oradea

Chirurgie pediatrică

Chirurgia pediatrică este specialitatea care se ocupă de tratarea patologiilor chirurgicale și de tratamentul în urgență a patologiei ortopedice traumatice (contuzii, entorse, luxații, fracturi care necesită imobilizare, reducere închisă) pentru categoria de vârstă 0-18 ani.

Intervențiile de chirurgie pediatrică acoperă perioada neonatală și toate etapele de dezvoltare a copiilor până la adolescență. Această specializare nu este limitată la o arie anatomică a corpului- ea acoperă o serie întreagă de boli.

Cele mai frecvente patologii care necesită intervenție chirurgicală la copii sunt: herniile inghinale/ombilicale, criptorhidia, hidrocelul, fimoza, apendicita acută, patologiile traumatice, patologiile tumorale, malformațiile digestive/ anorectale/ urogenitale/ pulmonare etc.

Un tratament adecvat aplicat la vârstă precoce poate preveni apariția complicațiilor în viața viitorului adult. Deși anatomia unui copil este asemănătoare cu cea a unui adult, funcționarea diverselor structuri și procese diferă. De aceea este important să apelați la un medic specializat în chirurgia pediatrică în cazul apariției unor patologii chirurgicale la vârsta copilăriei.

Clinica Medinsight Oradea

Kinetoterapie

Kinetoterapia este o terapie prin mișcare, cu ajutorul căreia se ameliorează, se corectează și se recuperează persoane cu anumite patologii ale sistemului osteo-articular si musculo-ligamentar, congenitale sau dobandite (degenerative sau posttraumatice). Pe parcursul ședințelor de kinetoterapie, pacienții pot invăța exercițiile pe care, ulterior, le pot efectua acasă, cu scopul de a reduce durerea, de a corecta anumite poziții vicioase sau de a crește amplitutidena unor mișcări. Deși kinetoterapia poate fi efectuată atât în grup cât și individual, în scop terapeutic dar și educațional (atât pentru pacienți cât și pentru aparținători, care  pot fi supraveghetori sau ajutoare directe ale pacienților, la domiciliu), noi preferăm abordarea individuală a fiecărui pacient, pe considerentul acordării acestuia a întregii atenții și consilierii specifice, în scopul corecției supravegheate și a maximalizării efectelor terapeutice.


Kinetoterapie

Nutriție și dietetică clinică

Nutriția reprezintă un rol substanțial în sănătatea și dezvoltarea omului. O nutriție adecvată este în strânsă legătură cu sistemul imunitar, dezvoltarea unei sarcini, dezvoltarea copiilor, boli netransmisibile (diabet, patologii cardiovasculare, obezitate, etc.) și nu în ultimul rând cu calitatea vieții și longevitatea.

Nutriția este știința care interpretează interacțiunile dintre nutrienți în raport cu mentenanța, dezvoltarea, reproducerea, sănătatea și starea de boală a unui organism. Include ingestia alimentelor, absorbția, digestia, biosinteza, catabolismul și excreția. Nutriționistul consiliază pacienții în privința alimentației sănătoase sau alimentației adaptate pentru diverse situații: afecțiuni medicale, stări fiziologice sau activități sportive.

În ultimii ani nutriția a prezentat un interes mare în domeniul medical și științific, fiind cunoscute dezechlibrele metabolice, care apar în patologii cronice și acute. Specialistul în nutriție clinică oferă consiliere individuală, evaluează nevoile nutriționale ale unei persoane diagnosticate cu o patologie, și întocmește un plan nutrițional pentru a atinge funcția fiziologică normală.

Clinica Medinsight Oradea

Cardiologie

Cardiologia studiază structura şi funcţionarea sistemului cardiovascular. Sistemul cardiovascular este un sistem închis, compus din inimă și vasele de sânge (artere, vene, capilare). Medicii cardiologi au ca și obiectiv prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul patologiilor apărute la nivelul sistemului cardiovascular.

Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai mare cazuă a deceselor la nivel mondial. Un consult cardiologic anual, care include și o electrocardiogramă și o ecografie cardiacă, poate depista în timp afecțiuni complexe.

Cele mai des întâlnite patologii cardiovasculare sunt: cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, bolile cardiace valvulare, angină pectorală, boli infecțioase cardiace (miocardite, endocardite). Simptomele afecțiunilor cardiovasculare pot fi: dispnee,puseuri tensionale, durere anginoasă, tulburări circulatorii, fatigabilitate, variații ale pulsului.

Psihologie clinică, psihoterapie adleriană

Psihologia clinică reprezintă o ramură distinctă a psihologiei care se concentrează pe înțelegerea și tratarea dificultăților mentale și emoționale ale indivizilor. Psihologii clinicieni sunt profesioniști specializați în evaluarea, diagnosticarea și tratamentul tulburărilor psihologice, ajutându-i pe clienți să-și îmbunătățească starea mentală și să-și atingă potențialul maxim.
Profesioniștii în domeniu iau în considerare întregul context al vieții pacientului în procesul lor de evaluare și intervenție. Ei explorează factori precum istoricul familial, mediu socio-cultural, traumele trecute și evenimentele curente pentru a înțelege mai bine sursele problemelor psihologice.


Kinetoterapie